Alt det praktiske

Indkøring

Jeg har stor erfaring i indkøring af børn og dermed en ret god intuition om hvordan jeres børn vil reagere. Børn reagerer meget forskelligt på at skulle passes ude og især på at skulle vinke farvel til mor eller far.

I første omgang skal vi sammen med jer ”overbevise” barnet om at I kommer tilbage. I begyndelsen har barnet derfor ikke behov for mere end et par timers adskillelse fra jer. Efter et par dage begynder børnene som oftest at forstå konceptet med at være hos mig, men det er meget forskelligt hvad de synes om idéen.

Vær derfor indstillet på at være meget fleksible i starten.

Påregn desuden nogle sygedage til børnene når de har været hos mig et par uger. Det er helt normalt at der kommer noget forkølelse og feber som reaktion på at blive passet ude blandt andre. 

Kost 

Børnene tilbydes en sund og varieret kost, så økologisk som muligt, hver dag. Der veksles mellem varm og kold mad til frokost. Hvis barnet skal have speciel kost, skal dette selv medbringes, såsom modermælkserstatning, vælling, frugtmos, frugtgrød osv. Børnene får et formiddagsmåltid, frokost, og et eftermiddagsmåltid. Til måltiderne drikker vi vand. 

Jeg lægger vægt på, at maden indtages i en rar atmosfære. Det kan være et hyggeligt dækket bord, såvel som på et tæppe ude i naturen. Et måltid handler om meget mere end mad. Det er også at øve sociale færdigheder som at sende maden rundt, vente på hinanden, holde bordskik (inden for rimelighedens grænser for små børn). Måltidet skal være en positiv oplevelse.

Jeg vil gerne give børnene et sundt forhold til søde sager. Derfor er der i hverdagen et minimalt sukkerindtag. Det søde gemmes til festlige lejligheder, såsom fødselsdage, højtider og lignende.

Sygdom

Ved sygdom og fravær skal vi give hinanden besked så hurtigt som muligt, gerne inden kl. 08,00. Barnet skal raskmeldes dagen før det kommer retur igen.  

Hvis jeg mod forventning er fraværende, skal i selv sørge for anden pasning. 

Jeg modtager ikke syge eller smittebærende børn i pasningsordningen. Jeg måler ikke kun sygdom ud fra om barnet skulle have feber, meget andet end feber kan medvirke til at barnet ikke er frisk nok til at komme af sted. Barnet skal være frisk til at kunne følge dagligdagen i pasningsordningen.

Jeg modtager ikke gæstbørn. Det betyder at der er en væsentlig nedsat smitterisiko blandt børnene, og det giver ofte færre sygedage. 

Ved Omgangs syge med diarre og opkast, skal barnet blive hjemme i 48 timer efter barnet ikke har diarre eller opkast mere, for at undgå smitte.

Ved skoldkopper, børnesår og ligende, skal barnet blive hjemme indtil sårene er tørre, og ikke væsker mere.

Ved øjenbetændelse skal barnet have været i behandling et helt døgn før det kommer igen.

Ved feber skal barnet have en feberfri dag inden det kommer igen.

Det er for jeres barns skyld at jeg har lavet disse        retningslinjer. Det skulle gerne give færre sygedage.

Det er vigtigt, at vi har en åben og ærlig kommunikation omkring barnets sygdom.


Dyr

Jeg har 2 hunde. En lille Shetland Sheepdog (bedre kendt som mini collie) som hedder Fister og en Islandsk Fårehund der hedder Sia. De er begge vant til børn og meget glade for børnene. Derudover har jeg 2 katte.  

Forsikring

I skal selv tegne en ulykkesforsikring på jeres barn.